NEW YORK STATE BAR ASSOCIATION



Section Chair Carl T. Baker, Esq.Fitzgerald Morris Baker Firth, P.C.
Glens Falls

Program Co-Chairs Ashwani Prabhakar, Esq.Greenfield Stein & Senior LLP
New York City

Anta Cisse-Green, Esq. Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP New York City

NYSBA

Co-Sponsored by:

Asian American Bar Association of New York

Association of Black Women Attorneys

Dominican Bar Association

Hispanic National Bar Association

Korean American Lawyers Association of Greater New York

Latino Lawyers Association of Queens County

Nigerian Lawyers Association

Metropolitan Black Bar Association

New York Women's Bar Association

Puerto Rican Bar Association

South Asian Bar Association of New York

Trusts and Estates Law Section

Diversity Committee

The Basics of Surrogate's Court Proceedings and the Role of Guardians Ad Litem

Tuesday, September 17, 2013 Tuesday, September 24, 2013

6:00 p.m.-9:00 p.m.

New York Law School, Auditorium 185 West Broadway, New York, NY 10013

The New York State Bar Association has been certified by the NYS Continuing Legal Education Board as an accredited provider of continuing legal education in the State of New York. This meeting has been approved for up to 6.5 MCLE CREDIT HOURS. THIS PROGRAM WILL EARN 5.5 CREDITS IN AREAS OF PROFESSIONAL PRACTICE AND 1.0 CREDITS IN ETHICS. THIS IS A TRANSITIONAL PROGRAM. CREDIT WILL APPLY FOR NEWLY-ADMITTED ATTORNEYS.



SCHEDULE OF EVENTS

The Basics of Surrogate's Court Proceedings and the Role of Guardians Ad Litem

September 17, 2013

5:30 PM – 6:00 PM	(30 Min)	Registration (outside meeting room)
6:00 PM - 6:10 PM	(10 Min)	Opening Remarks (Hon. Rita Mella, Surrogate New York County)
6:10 PM – 6:35 PM	(25 Min)	Part 36 Rules of the Chief Judge (Michele Lippa Gartner, Esq., Office of Court Administration)
6:35 PM – 7:00 PM	(25 Min)	Basis & Need for Appointment and Role of a GAL; Appointment Process (Shalini Deo, Esq., Principal Law Clerk to the Hon. Rita Mella)

Proceedings in which a Guardian ad Litem May be Appointed

7:00 PM - 7:50 PM	(50 Min)	Probate (Anne Bederka, Esq., Greenfield Stein & Senior, LLP)
7:50 PM – 8:00 PM	(10 Min)	Break
8:00 PM - 8:25 PM	(25 Min)	17-A Guardians (Zenith T. Taylor, Esq., Law Offices of Zenith T. Taylor)
8:25 PM – 9:15 PM	(50 Min)	Accountings (Michael Mariani, Esq., Julie Min-Chayet, Esq., Fiduciary Trust International)

September 24, 2013

6:00 PM – 6:05 PM	(5 Min)	Welcoming Remarks (Hon. Rita Mella, Surrogate New York County)
6:05 PM – 6:55 PM	(50 Min)	Public Administrator Accountings, Kinship Hearings & Withdrawal Proceedings (Peter Schram, Esq., Schram & Graber, P.C.)
6:55 PM – 7:50 PM	(55 Min)	Compromise and Accounts (Hon. Lee Holzman, Former Surrogate Bronx County)
7:50 PM – 8:00 PM	(10 Min)	Break

Ethical Considerations

8:00 PM – 9:00 PM (60 Min) Ethics (Ashwani Prabhakar, Esq., Greenfield Stein & Senior, LLP)



CO-SPONSORS





















